Surgubbar

Jävla feminister av Ulla Wennberg
Jävla feminister av Ulla Wennberg

Inför en utställning hösten 2013 (”Fula Gubbar” på Galleri Kronan i
Norrköping) ritade jag otaliga gubbar och valde sedan ut fyra stycken som fick bli träsnitt. Den starkaste impulsen vid skissandet var den då (våren -13) aktuella rapporteringen om de hatmejl som kvinnliga journalister och politiker fått. Men gubbarna växte så att säga ut till att symbolisera alla övermaga ojämlika typer, särskilt inom politikerskrået.

Det finns förvisso även Surgubbar av kvinnligt kön för övrigt. Uttrycket ”Den enda vägen” har legat i mitt huvud sen 90-talet, tror att det härrör från någon borgerlig tankesmedja långt före alliansens dagar.
Ulla Wennberg

Skapelsens krona av Ulla Wennberg
Skapelsens krona av Ulla Wennberg
Den enda vägen, av Ulla Wennberg
Den enda vägen, av Ulla Wennberg
Borgarrådet, av Ulla Wennberg
Borgarrådet, av Ulla Wennberg