En vana som knappt känns..

En vana som knappt känns... av Jannike Brantås
En vana som knappt känns… av Jannike Brantås

Välkommen till snårskogen; gå gärna vilse. Ingen garanti finns för att du ska hitta ut som hel, snarare förvirrad. Inget mentalt ekosystem eller fotosyntes finns i texten att hänga upp en struktur på om du skulle ha behov av en sådan.

Hur ser våra livsvillkor ut? Är vi ensamma, fria, starka och oberoende? Vilka är våra vanor eller ska vi kalla dom ovanor? Och vad beror de av; vårt oberoende eller våra beroenden?

Rösten nosar sej fram mellan orden och nivåerna dem emellan: vana ovana oberoende och beroende. Fram och tillbaka ut och in, bak och fram och upp och ner. Orden blir en absurd lek kring eventuella betydelser och inverkan av dessa fenomen för våra tankar och behov även hur de relaterar till varandra. Kanske har de inverkan på och betydelse för vår framtid.

”En vana som knappt känns..”
Video 9.21 minuter, 2010
Fotografi och Filmning Jannike Brantås
Röst Marie-Louise Uhlén